
Σέργιος Θεοδωρίδης – Α’Αντιπρόεδρος
Ο Σέργιος Θεοδωρίδης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Distinguished Professor Μηχανικής Μάθησης του Πανεπιστημίου Aalborg της Δανίας. Έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως μέλος του ΔΣ της COSMOTE, Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Edinburg Research Partnership (ERP), Πρόεδρος του Ευρωπαικού Οργανισμού για Επεξεργασία Σήματος (EURASIP) και είναι Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Επεξεργασίας Σήματος (SPS) του Institute of Electronics and Electrical Engineers (IEEE). Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων στα Αγγλικά και τριών βιβλίων στα Ελληνικά. Έχει ευρέως δημοσιεύσει στα κύρια περιοδικά και διεθνή συνέδρια της ερευνητικής του περιοχής. Επτά από τις δημοσιεύσεις του έχουν τιμηθεί, αντίστοιχα, με βραβείο καλύτερης δημοσίευσης. Έχει τιμηθεί για τη συνολική ερευνητική και εκπαιδευτική προσφορά του με τρία σημαντικά βραβεία, EURASIP Athanasios Papoulis Award, IEEE SPS Education Award, και EURASIP Meritorious Service Award. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας της Σκωτίας (RSE), Ακόλουθος (Fellow) IEEE και Ακόλουθος EURASIP.
Μάκης Χατζούλας – Β’ Αντιπρόεδρος
Ο Μάκης Χατζούλας γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά Μαθηματικά. Επιχειρηματίας, διευθύνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ένδυσης στην Ελλάδα με πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα.
Εύα Αμπάζη – Ταμίας
Η Εύα Αμπάζη είναι διπλωματούχος αρχιτέκτων μηχανικός του ΕΜΠ, με BSc in Architectural Engineering από το University of Westminster London UK και μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (AthensMBA) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2001 αναπτύσσει δίκτυο συνεργατών σε μελέτες και κατασκευή έργων με έμφαση στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και την αειφόρο αστική ανάπτυξη. Διατηρεί γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών και κατασκευής έργων στην Κοζάνη και την Αθήνα.
Ιωάννης Κατσαρός – Γραμματέας
Ο Γιάννης Κατσαρός έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Παιδαγωγικά στη Μαράσλειο ΠΑ και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ, Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι διδάκτορας Διοίκησης της Εκπαίδευσης από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι δάσκαλος και υπηρετεί σε θέση σχολικού συμβούλου. Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης για την Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση (Ε.Ο.Δ.Ε.), μέλος ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. Έχει διδάξει σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια/ προγράμματα στο ΕΚΔΔΑ, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο Πάντειο. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα.
Σοφία Χηνιάδου-Καμπάνη – Μέλος
Η Σοφία Χηνιάδου-Καμπάνη είναι νομικός, ειδικευμένη στο Δημόσιο Δίκαιο και σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Paris II Pantheon-Assas (DEA Droit Public) και TorVergata University of Rome (ΜΑ Οικονομίας, Πολιτικής και Διαχείρισης του Πολιτισμού). Έχει διατελέσει υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σύμβουλος για διεθνή και πολιτιστικά θέματα στα Υπουργεία Πολιτισμού, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Τύπου. Ήταν ακόμη υπεύθυνη πολιτιστικού προγράμματος Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. (2014), υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη (2010-2013), εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Maghreb (2000-2005) και την Κίνα (2005-2008), επικεφαλής του Πολιτιστικού Έτους της Ελλάδας στην Κίνα (2007-2008) και μέλος Δ.Σ. πολιτιστικών οργανισμών. Έχει συμμετάσχει και διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων και πολυμερών συναντήσεων, επιμεληθεί εκδόσεις πολιτιστικού και μορφωτικού περιεχομένου για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και δημοσιεύσει άρθρα με θέμα τον πολιτισμό. Εργάζεται στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής.
Ολιάνα Φαλδαμή – Μέλος
Η Ολιάνα Φαλδαμή σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στρατηγική και Μάρκετινκγ στο Warwick Business School και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Executive Education του Wharton Business School του University of Pennsylvania. Είναι founder του Studio Design, μίας συμβουλευτικής εταιρείας που ειδικεύεται σε θέματα καινοτομίας και στρατηγικής. Παράλληλα, είναι επικεφαλής στον επιχειρησιακό τομέα των Εκδόσεων Κλειδάριθμος. Πριν από αυτό, εργάστηκε για δέκα χρόνια στην Google UK, όπου ήταν υπεύθυνη για τη στρατηγική και το μάρκετινγκ προιόντων όπως τα Youtube, AdWords, Search, Pixel, Chrome για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, συνέβαλε στο να καθιερωθεί το Youtube στη συνείδηση χρηστών και διαφημιζόμενων, έλαβε διεθνείς διακρίσεις για τη δημιουργία του Consumer Barometer, σχεδίασε τη στρατηγική της Google και του Youtube στο Cannes Lions Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ διαφήμισης στον κόσμο. Ανάμεσα σε όλους τους εργαζόμενους της Google, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Global Leadership Program, στα πλαίσια του οποίου πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ινδία συμβουλεύοντας ΜΚΟ και κοινωνικές επιχειρήσεις. Είναι μέντορας στον οργανισμό Women on Top, ο οποίος στοχεύει στην επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας.
Βασιλική Μπέσιου – Μέλος
Η Βασιλική Μπέσιου, γεννημένη το 1983, είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην “Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων”. Έχει δεκαετή εμπειρία ως σύμβουλος μηχανικός και μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών έργων με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση μαθηματικών μοντέλων προσομοίωσης καθώς και στις τεχνικές λήψης αποφάσεων και επίλυσης σύνθετων προβλημάτων. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί την εξέλιξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών όπως AI, IoT και Big Data μέσα στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης με έμφαση στον τομέα των κατασκευών και την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων όπως το BIM. Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον σχεδιασμό και υλοποήση έργων Βιώσιμης Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ψηφιακού μετασχηματισμού και Καινοτομίας με την αξιοποίηση Ευρωπαικών χρηματοδοτικών εργαλείων και εθνικών πόρων. Έχει σημαντική εμπειρία σε δράσεις εθελοντισμού καθώς αποτελούσε για σειρά ετών μέλος της οργανωτικής ομάδας του TEDxAthens.
Κώστας Δημόπουλος – Μέλος
Ο Κώστας Δημόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επίσης έχει διδάξει Μεθολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Την περίοδο 2011-2012 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την Σχολική Εκπαίδευση με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση της εκπαιδευτικής πολιτικής στον τομέα αυτό. Ο Δρ. Δημόπουλος έχει συγγράψει συνολικά πάνω από εκατό εργασίες οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά με κριτές, σε πρακτικά διεθνώ και ελληνικών επιστημονικών συνεδρίων καθώς και σε κεφάλαια βιβλίων. Το δημοσιευμένο έργο του έχει λάβει εκατοντάδες αναφορές από επιστήμονες από σαράντα οκτώ διαφορετικές χώρες. Τέλος, έχει λάβει μέρος (είτε ως μέλος της επιστημονικής ομάδας, είτε ως επιστημονικός υπεύθυνος) σε τριάντα πέντε συνολικά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα εκ των οποίων τα δεκαεννέα με διεθνή χρηματοδότηση ενώ από το 20008 είναι μέλος της διεθνούς επιτροπής αξιολόγησης ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα των Επιστημών της Εκπαίδευσης του φορέα FCT (Fundacao para a Ciencia e a Tecnologia) ο οποίος εποπτεύεται από το Πορτογαλικό Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.