“Το μέλλον της Ευρώπης, και οι Διατλαντικές Σχέσεις στον απόηχο των αμερικανικών εκλογών’’ – Διεθνές συνέδριο του ΔΙΚΤΥΟΥ σε συνεργασία με τη Σχολή Διεθνών Υποθέσεων Ηamilton Lugar του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα

“Το μέλλον της Ευρώπης, και οι Διατλαντικές Σχέσεις στον απόηχο των αμερικανικών εκλογών’’ – Διεθνές συνέδριο του ΔΙΚΤΥΟΥ σε συνεργασία με τη Σχολή Διεθνών Υποθέσεων Ηamilton Lugar του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα

“Το μέλλον της Ευρώπης, και οι Διατλαντικές Σχέσεις στον απόηχο των αμερικανικών εκλογών’’ – Διεθνές συνέδριο του ΔΙΚΤΥΟΥ σε συνεργασία με τη Σχολή Διεθνών Υποθέσεων Ηamilton Lugar του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

 

Το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Μελετών – Jean Monnet Κέντρο Αριστείας του Hamilton Lugar School of Global and International Studies, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, διοργανώνει, στις 12 και 13 Νοεμβρίου, διαδικτυακό συνέδριο για το μέλλον των διατλαντικών σχέσεων, με σημαντικούς συμμετέχοντες.

Ομιλητές είναι, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της  Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Σταύρος Λαμπρινίδης, ο Γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Chris Van Hollen, η πρέσβυς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πρώην Επίτροπος Meglena Kuneva, η ευρωβουλευτής Εύα Καïλή, o καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και πρ. Υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, o πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας καθώς και ο Κοσμήτορας της Σχολής, πρεσβης Lee Feinstein.

Η πρώτη συνεδρία, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, θα εστιάσει στις αλλαγές και επιπτώσεις της Πανδημίας όσον αφορά το μέλλον της ΕΕ, ενώ την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, θα  αναλυθεί η νέα πραγματικότητα, όσον αφορά τη διατλαντική συνεργασία και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, μετά την εκλογή του Joe Biden και της Kamala Harris.

Η Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ και υποψήφια της Ελλάδος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Ο.Ο.Σ.Α  Άννα Διαμαντοπούλου, θα απευθύνει ομιλία σχετικά με τη νέα δυναμική στις διατλαντικές σχέσεις.

Τις εργασίες του συνεδρίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω link: https://euro.indiana.edu/news-events/future.html

Το συνέδριο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Jean Monnet – Erasmus+)

Αφίσα Συνεδρίου

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu