Σανταντέρ: Η πολλαπλή κρίση στην Ευρώπη, σε έναν ήδη διαφορετικό κόσμο

Σανταντέρ: Η πολλαπλή κρίση στην Ευρώπη, σε έναν ήδη διαφορετικό κόσμο

To ΔΙΚΤΥΟ σε διεθνείς συζητήσεις

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται στο Σανταντέρ της Ισπανίας, όπου συμμετέχει στο διεθνές συνέδριο Quo Vadis Europa το οποίο διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σανταντέρ.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η Ε.Ε. στην σημερινή συγκυρία αλλαγών και ανακατατάξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως γιατί η Ευρώπη αντιμετωπίζει προβλήματα μείωσης πληθυσμού, μείωσης της οικονομικής της δυναμικής και βεβαίως παρουσιάζει υστέρηση στην Τεχνολογία και την Καινοτομία  σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. (όπως αποτυπώνονται στις δύο επόμενες εικόνες)

Το “European dream” το ευρωπαϊκό όνειρο του κοινωνικού κράτους και  της  Δημοκρατίας αλλά και η δυνατότητα διεθνούς δύναμης προϋποθέτει πάταξη του ανατέλλοντος εθνικισμού και βαθύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση. Δυο δύσκολες αλλά κορυφαίες προκλήσεις των ευρωπαϊκών λαών στον 21ο αιώνα.

Στο συνέδριο του Σανταντέρ η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπουργό εξωτερικών της Ισπανίας Ζόσεφ Μπορέλ, ο οποίος είναι ο διοργανωτής και συμμετείχε επίσης ως ομιλητής, ανάμεσα σε άλλους ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, στελέχη της Ε.Ε. και του ΟΗΕ από διάφορες χώρες του κόσμου. Επίσης η πρόεδρος του Δικτύου είχε συνεργασία με την Δήμαρχο της Σανταντέρ η οποία ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο των έξυπνων πόλεων.

Επίσης στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων του ΔΙΚΤΥΟΥ η Α. Διαμαντοπούλου συμμετείχε μαζί με ακαδημαϊκούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ως διδάσκουσα στα ετήσια σεμινάρια Πολιτικής και Οικονομικής Επιστήμης του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Albach (Διεθνές θερινό πανεπιστήμιο στο οποίο συμμετέχουν 800 φοιτητές και ιδρύματα από 92 χώρες) το οποίο διοργανώνεται στο Τιρόλο της Αυστρίας. Στο φετινό φόρουμ που είχε τίτλο «Διαφορετικότητα και Ανθεκτικότητα των Θεσμών» (Diversity and Resilience) η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ παρέδωσε σε ομάδα φοιτητών, 6 διαλέξεις με θέμα τις επιπτώσεις των οικονομικών κρίσεων στις χώρες  της Ασίας και της Ευρώπης αλλά και τους τρόπους ανάκαμψης, επικεντρώνοντας κυρίως στην ευρωπαϊκή  εμπειρία της κρίσης του 2008 μέχρι και σήμερα.

 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu