Επίσκεψη στο μεγαλύτερο ερευνητικό ινστιτούτο της Κορέας

Επίσκεψη στο μεγαλύτερο ερευνητικό ινστιτούτο της Κορέας

Αντιπροσωπία του ΔΙΚΤΥΟΥ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη αποτελούμενη από την πρόεδρο Άννα Διαμαντοπούλου και την διευθύντρια Μαρίλη Μέξη επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας (Korea Institute of Science and Technology -KIST), το μεγαλύτερο τεχνολογικό ερευνητικό ίδρυμα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Η πρόεδρος και η διευθύντρια του ΔΙΚΤΥΟΥ συμμετείχαν σε σύσκεψη με στελέχη του KIST με επικεφαλής την διευθύντρια διεθνών σχέσεων Lim Hyewon. Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιπροσωπία του ΔΙΚΤΥΟΥ είναι η πρώτη ελληνική παρουσία στο Ινστιτούτο από την ίδρυση του. Κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι δυνατότητες διασύνδεσης και επικοινωνίας των ερευνητικών χώρων των δύο χωρών.

Το KIST κατά τα 52 έτη λειτουργίας του αποτελεί την ερευνητική ατμομηχανή της χώρας που έχει συμβάλει σημαντικά στο Κορεατικό οικονομικό θαύμα. Σήμερα, με 2.600 ερευνητές αποτελεί ηγετικό παράγοντα για την πρωτοπορία της Κορέας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας στην παραγωγή της και στις εξαγωγές.

Οι επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ βρίσκονται στην Ν. Κορέα μετά από πρόσκληση του ΟΗΕ για συμμετοχή τους σε συνέδριο του Οργανισμού για τις νέες παγκόσμιες προκλήσεις στην εργασία και την παραγωγή. Στο πλαίσιο της παρουσίας τους, έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με φορείς και ιδρύματα.

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu