4η Βιομηχανική Επανάσταση – 4η γενιά ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων

4η Βιομηχανική Επανάσταση – 4η γενιά ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων

Το ΔΙΚΤΥΟ σε συνέδριο του ΟΗΕ στη Σεούλ

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στην Σεούλ, διεθνές συνέδριο για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, του Πανεπιστημίου της Κορέας, του Κορεατικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την συμμετοχή εκπροσώπων πανεπιστημίων, think tanks, φορέων και ιδρυμάτων από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών του αλλά και των δράσεων του σχετικά με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, εκπροσωπείται στην πρωτεύουσα της Ν. Κορέας από την πρόεδρο Άννα Διαμαντοπούλου και την διευθύντρια Μαρίλη Μέξη.

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ στην παρέμβαση της από το βήμα του συνεδρίου που πραγματοποιείται εντός των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου της Σεούλ, αναφέρθηκε στην «νέα γενιά» ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων που προκύπτουν από τις ταχύτατες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας. Πως η ανάπτυξη της ρομποτικής, η εισχώρηση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς κλάδους και η συνεχής εξέλιξη του αυτοματισμού, δημιουργούν νέα δεδομένα και προσεγγίσεις κυρίως στο επίπεδο των εργατικών δικαιωμάτων. Οι νέες μορφές εργασίας στην οικονομία του «διαμοιρασμού» (gig economy), οι ανάγκες για συνεχή εκπαίδευση και επανακατάρτιση του εργατικού δυναμικού, ο νέος τύπος βιομηχανικού εργασιακού περιβάλλοντος και η προστασία της ιδιωτικότητας στον νέο ψηφιακό κόσμο είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα στο άμεσο (κι όχι τόσο μακρινό) μέλλον.

Με αφορμή την συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο, οι εκπρόσωποι του ΔΙΚΤΥΟΥ επισκέφθηκαν ερευνητικά ινστιτούτα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως το Korean Institute for Science and Technology και το Samsung Economic Research Institute ενώ συμμετείχαν και σε σύσκεψη με την κορεατική προεδρική επιτροπή για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu