Α’ Έκθεση του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Εκσυγχρονισμού

Α’ Έκθεση του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Εκσυγχρονισμού

Παρατηρητήριο ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Δημόσιου Τομέα από το ΔΙΚΤΥΟ.

Το ΔΙΚΤΥΟ, στο πλαίσιο των δράσεων του 2018 που είναι αφιερωμένες στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την νέα Ψηφιακή Εποχή, δημοσιεύει την πρώτη τριμηνιαία έκθεση του «Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Εκσυγχρονισμού του Δημοσίου Τομέα». Στην συγκεκριμένη έκθεση, η οποία θα επικαιροποιείται κάθε τρίμηνο, παρουσιάζονται η πρόοδος και οι εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής και των δράσεων που έχουν αναληφθεί από επιμέρους κυβερνητικούς φορείς.

Μετά την έκδοση της πρώτης μελέτης επί του θέματος στα ελληνικά προ ολίγων μηνών και μία σειρά συναφών μελετών, έχουμε προχωρήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας σειράς πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του θέματος και των ωφελειών που συνεπάγεται για τη χώρα μας.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση αποτελεί εν πολλοίς τη συνέχεια και την εξέλιξη της ψηφιακής εποχής. Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν έχει καταφέρει να ενσωματώσει ακόμα τις δυνατότητες που προέρχονται από την προηγούμενη εποχή της 3ης Βιομηχανικής Επανάστασης, της ψηφιακής υποδομής.

Πάγια πεποίθηση μας είναι ότι η Ελλάδα, διαθέτει κάθε εχέγγυο για να πρωταγωνιστήσει ισότιμα στη νέα εποχή που έχει ανατείλει. Χρειάζεται, όμως, σχέδιο, προγραμματισμός, καθορισμός προτεραιοτήτων και διάθεση υπέρβασης. Η χώρα μας δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους ρυθμούς της ψηφιακής εποχής. Τώρα χρειάζεται όσο ποτέ σχεδιασμός, ταχύτητα, υλοποίηση.

Μία από τις δράσεις του 2018  θα είναι η δημιουργική παρακολούθηση της υλοποίησης της «Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής» και των δράσεων που έχουν αναληφθεί από επιμέρους κυβερνητικούς φορείς.

Ονομάσαμε αυτή τη δράση ΣΚΕ.ΨΗ. (ΣΚΕΨΟΥ ΨΗΦΙΑΚΑ) – Μπείτε στη Δράση, πείτε την γνώμη σας. 

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα “παρατηρητήριο ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Δημόσιου Τομέα” που παρακολουθεί και αξιολογεί την πορεία των δράσεων που αναφέρονται στην παρούσα έκθεση.

Το συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει ο κ. Νότης Παρασκευόπουλος.

Παρακάτω βρίσκεται η Α’ έκθεση του τριμήνου Ιανουάριος – Μάρτιος 2018, περιλαμβάνει την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης. Στη συνέχεια μετά το τέλος του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του 2018 θα εκδίδονται απολογιστικές εκθέσεις με καταγραφή της προόδου και των προβλημάτων. Τον Ιανουάριο του 2019 θα εκδοθεί η ετήσια απολογιστική έκθεση.

(Πατήστε στην εικόνα για να ανοίξετε την Α’ Έκθεση)

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu