Leo Hoffmann – Axthelm

Leo Hoffmann – Axthelm

Ένα ακόμη working breakfast διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ, με καλεσμένο αυτή τη φορά τον Leo Hoffmann – Axthelm, συντονιστή ερευνών για θέματα ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης, από την Transparency International EU.
Kεντρικό θέμα της συζήτησης, ήταν οι προτάσεις της οργάνωσης για την αντιμετώπιση των δομικών δυσλειτουργιών των ευρωπαϊκών οικονομικών θεσμών. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι προτάσεις πολιτικής της Transparency International που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της λειτουργικότητας της ευρωζώνης με ισχυρά στοιχεία λογοδοσίας.
Όπως, σημειώθηκε, τα ζητήματα διαφάνειας και λογοδοσίας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τεχνοκρατικά, αλλά ως ζητήματα βαθύτατα πολιτικά και κομβικά για την επιτυχή προώθηση της ενοποιητικής διαδικασίας.
Η ανάπτυξη μορφών συμμετοχικής δημοκρατίας, με εμπλοκή στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων διαφορετικών φορέων, όπως πχ τα Εθνικά Κοινοβούλια, τα think tanks κι ακαδημαϊκοί, η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν μεταξύ των προτάσεων πολιτικής που παρατέθηκαν.
Τέλος, υπογραμμίστηκε πως η επίτευξη ριζικών μεταβολών προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της λογοδοσίας και της διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την επανανομιμοποίηση της ΕΕ και την επίτευξη ευρείας συναίνεσης τόσο μεταξύ του πολιτικού κόσμου, όσο και μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών.

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu