Προδημοσίευση της νέας μελέτης του ΔΙΚΤΥΟΥ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Προδημοσίευση της νέας μελέτης του ΔΙΚΤΥΟΥ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Για την τρέχουσα ερευνητική περίοδο το ΔΙΚΤΥΟ έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην ανάδειξη των επιπτώσεων και τις εξελίξεις γύρω από την Δ’ Βιομηχανική Επανάσταση (με την πλήρη διάδοση της Τεχνητής Νοημοσύνης) στην Οικονομία, την Εργασία, την Παραγωγή, τις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις κλπ. Για το συγκεκριμένο θέμα το ΔΙΚΤΥΟ είχε ξεκινήσει από πέρσι κάποιες δράσεις, με την πρόσκληση στην Ελλάδα του πρ. αντιπροέδρου του twitter και ερευνητή του ΜΙΤ James Kondo, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις εξελίξεις γύρω από την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. [δείτε εδώ και εδώ

Τις προσεχείς ημέρες θα κυκλοφορήσει εκτενέστερη μελέτη που εξέδωσε το ΔΙΚΤΥΟ και την οποία εκπόνησε ο διευθυντής του ΔΙΚΤΥΟΥ Γιάννης Μαστρογεωργίου με τίτλο “Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση – Κράτη, επιχειρήσεις, εκπαίδευση, και εργαζόμενοι μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης και του αυτοματισμού”.

Το ΒΗΜΑ της Κυριακής 28/10 σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ της Δ. Κρουστάλλη φιλοξένησε μια συνοπτική προδημοσίευση της συγκεκριμένης μελέτης με κάποια από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της. (Δείτε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα του Βήματος)

 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu