Πάτρα: Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσω των Start Up Επιχειρήσεων

Πάτρα: Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσω των Start Up Επιχειρήσεων

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου συμμετείχε ως ομιλήτρια στο 5ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Εφημερίδας «Πελοπόννησος» που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 14 & 15 Ιουλίου 2017.

Η κ. Διαμαντοπούλου, στην παρέμβασή της μίλησε για την συμβολή των Νεοφυών Επιχειρήσεων (Start Ups) στην ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα τις κύριες προϋποθέσεις που χρειάζονται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο και υγείες περιβάλλον, που να ευνοεί αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα:

  1. Εκπαίδευση
  2. Έρευνα και τεχνολογία
  3. Δικτύωση
  4. Χρηματοδότηση
  5. Ρύθμιση Περιβάλλοντος
  6. Πολιτική σταθερότητα

Και αναλύοντας την συμβολή της καθεμιάς από αυτές τις προϋποθέσεις, μεταξύ άλλων ανέφερε πως στην εκπαίδευση παίρνονται αποφάσεις από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που φέρνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που έχει ανάγκη το περιβάλλον ανάπτυξης τέτοιων επιχειρήσεων (σύνδεση Πανεπιστημίων με αγορά εργασίας και χρηματοδοτήσεις) ενώ στο επίπεδο της χρηματοδότησης πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και από το παραδοσιακό τραπεζικό μοντέλο δανεισμού, να κινητοποιηθούν πόροι μέσω venture capital με παραδείγματα από χώρες του εξωτερικού που έχουν πετύχει σε αυτόν τον τομέα.

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu