Παρουσίαση της Έρευνας «Η Ευρώπη κι Εμείς» & του προγράμματος IDEA

Παρουσίαση της Έρευνας «Η Ευρώπη κι Εμείς» & του προγράμματος IDEA

Tο ΔΙΚΤΥΟ  παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τα αποτελέσματα έρευνας νέων, (16-25 ετών σε δείγμα 1.173) που διεξήχθη σε συνεργασία με το MAD TV, σχετικά με την καταγραφή των τάσεων και αντιλήψεων στην Ελλάδα, για τη ζωή τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος IDEA που υλοποιεί το ΔΙΚΤΥΟ ενταγμένο στο στο Erasmus+ Jean Monnet, στην κατηγορία «σχέδια καινοτομίας», μαθαίνοντας για την ΕΕ με χρήση παιδαγωγικών εργαλείων/διδακτικού υλικού.

Για την σημασία του προγράμματος και την συμβολή του στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνείδησης των Ελλήνων και ιδιαίτερα των νεότερων γενεών έκανε λόγο ο αναπληρωτής επικεφαλής την Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Άρης Περουλάκης, ο οποίος συντόνισε την συνέντευξη στα γραφεία της Αντιπροσωπίας της Ε.Ε. στην Αθήνα. «Η έρευνα ανέδειξε όλα τα σημεία επάνω στα οποία πρέπει να εργαστούμε όλοι περισσότερο, ώστε να αντιληφθούν όλοι οι πολίτες και περισσότερο οι νέοι την αξία της ευρωπαϊκής ενοποίησης» τόνισε ο διευθυντής του ΔΙΚΤΥΟΥ Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος, με τα πλήρη χρονοδιαγράμματα, αλλά και την αξιοποίηση του από τους θεσμούς της Ε.Ε. πραγματοποίησε η  επιστημονικής συνεργάτης του ΔΙΚΤΥΟΥ Δρ. Εύη Χατζηανδρέου και συντονιστής του έργου, ενώ για την αξία της γλώσσας στην διαμόρφωση της ευρωπαϊκής συνείδησης μίλησε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα που υποστηρίζει τις επικοινωνιακές δράσεις του προγράμματος.

Εκ μέρους της επιστημονικής επιτροπής, ο ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας, κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, αναφέρθηκε στην βαθύτατη συμβολή της ελληνικής γλώσσας στο σύνολο σχεδόν των σύγχρονων ευρωπαϊκών και όχι μόνο γλωσσών.

Δείτε την Περιγραφή της Έρευνας και των αποτελεσμάτων στην σελίδα του προγράμματος. http://www.idea4europe.eu/site/index.php/en/news/press/greek/91-2017-06-25-15-51-10

Η παρουσίαση του προγράμματος και της Έρευνας (.pdf)  

Δείτε το αφιέρωμα της εκπομπής EUROPE της ΕΡΤ στην συνέντευξη τύπου 

(video at 1:09:30) http://webtv.ert.gr/ert1/europe/01iol2017-europe/

 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu