Η Α. Διαμαντοπούλου στο 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλωστοϋφαντουργίας της AUTEX

Η Α. Διαμαντοπούλου στο 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλωστοϋφαντουργίας της AUTEX

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου, άνοιξε με την ομιλία της  “Η καινοτομία και παραδοσιακοί τομείς της οικονομίας: οδηγός για προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξης” τις εργασίες του 17ου Παγκόσμιου Συνέδριου Κλωστοϋφαντουργίας της AUTEX (της Ενωσης Πανεπιστημίων με εξειδικευμένα στον τομέα αυτόν τμήματα-Association of Universities for Textiles) το οποίο πραγματοποιείται φέτος στην Κέρκυρα.

Στην ομιλία της η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές που υπάρχουν στη εξέλιξη ενός τόσο παραδοσιακού κλάδου στην οικονομική ανάπτυξη και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.  Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η βιωσιμότητα είναι δυνατή παρά τον σκληρό ανταγωνισμό από την Κίνα, Ινδία και άλλες χώρες. Προϋπόθεση είναι ξ επικέντρωση στην καινοτομία για την παραγωγή νέων προϊόντων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας που θα απευθύνονται σε ευρύ φάσμα διαφορετικών ομάδων καταναλωτών.

Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) απασχολούν το 90% του εργατικού δυναμικού στην κλωστοϋφαντουργία και συμβάλλουν κατά 60% στην αξία του κλάδου. Και είναι  αυτές οι επιχειρήσεις, οι ΜΜΕ, ο δίαυλος για την βιωσιμότητα και ευημερία της μεσαίας τάξης που με την σειρά της είναι παράγοντας πολιτικής σταθερότητας .

Ανέδειξε σαν καθοριστικούς παράγοντες την σημασία της ερευνητικής διαδικασίας και την ανάγκη διασύνδεσης της με τις ανάγκες των καταναλωτών και των νέων αναγκών, τη συμβολή της ΕΕ μέσω των προγραμμάτων χρηματοδότησης για την λεγόμενη “μεταφραστική έρευνα” ώστε οι καινοτόμες ιδέες να φτάνουν σε προϊόντα για τον καταναλωτή καθώς και την εκπαίδευση  και επανεκπαίδευση μέσω των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης.

Ήδη η χρήση νέων καινοτόμων μεθόδων για παραγωγή υφασμάτων και υλικών που θα έχουν εφαρμογές και χρήσεις σε τομείς εκτός της ένδυσης είναι πραγματικότητα και εξελίσσεται ταχύτατα!  Ιατρική και υγεία, άθληση, κατασκευές, επιστήμες, αρχιτεκτονική, μεταφορές, ενέργεια, αεροδιαστημική, αγροτικός τομέας. Εύφορος χώρος για προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων και στην χώρα μας.

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu