Ρώμη 1957-2017: Αναζητώντας ξανά την Ευρώπη των Λαών

Ρώμη 1957-2017: Αναζητώντας ξανά την Ευρώπη των Λαών

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του FEPS ((της «ομπρέλας» των ευρωπαϊκών Προοδευτικών think tank της Ευρώπης, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ευρωκοινοβουλίου), η οποία θα λάβει χώρα στην Ρώμη στις 20 και 21 Μαρτίου, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και της παρουσίας στην ίδια πόλη την ερχόμενη εβδομάδα των Ευρωπαίων ηγετών.

Στις 21 Μαρτίου άλλωστε το FEPS σε συνεργασία με άλλα 6 ευρωπαϊκά ινστιτούτα (Friedrich-Ebert-Stiftung, Fondation Jean-Jaurès, Fondazione Italianieuropei, Fondazione EYU, Fondación Pablo Iglesias και Fondation Robert Krieps) συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα: «Αναζητώντας μια διαφορετική Ευρώπη – Σκέψεις και προοπτικές» εορτάζοντας έτσι την επέτειο των 60 χρόνων της ευρωπαϊκής ενοποίησης και συζητώντας για το τι είδους Ευρώπη θέλουμε.

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ κατά την συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου του FEPS θα πραγματοποιήσει εισήγηση στην θεματική για τον Προοδευτικό χώρο στην Ευρώπη και την συμβολή του στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου του FEPS και του συνεδρίου των 7 Ινστιτούτων η Ρώμη θα κατακλυστεί –εκτός από τους αρχηγούς κρατών- από χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες που θα διαδηλώσουν υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης, της συμπόρευσης και της αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών και κρατών, διεκδικώντας την Ευρώπη των Λαών, 60 χρόνια μετά την ένωση της. Το ΔΙΚΤΥΟ θα είναι παρόν στις εκδηλώσεις, τις κινητοποιήσεις και τις πορείες με αντιπροσωπεία μελών του.

 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu