«Faces on Divides»

«Faces on Divides»

Το ΔΙΚΤΥΟ υλοποίησε επίσης το έργο «Faces on Divides» (Δεκέμβρης 2016 – Μάιος 2017) με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Jacques Delors. Το έργο έχει ως συντονιστή το Ινστιτούτο Jacques Delors και συνεργάζεται με τα εξής think tanks:
1. Στην Τσέχικη Δημοκρατία με το Europeum, όπου η συμμετοχή στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν 18,2%.
2. Στην Γαλλία το European Movement, όπου οι πολιτικές εκστρατείες των υποψηφίων στις επικείμενες προεδρικές εκλογές μιλούν για τα ευρωπαϊκά θέματα και όπου, παρά την παρουσία της έδρας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έδαφός τους, πολλοί Γάλλοι δεν γνωρίζουν το έργο των ευρωβουλευτών.
3. Και στην Ελλάδα με το Δίκτυο, όπου η κρίση έπληξε σφοδρά τους πολίτες και η εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης.
Το έργο μεταξύ άλλων περιγράφει τη διοργάνωση διαλόγων τοπικής εμβέλειας μεταξύ πολιτών και ευρωβουλευτών με θέμα τον τρόπο που ψήφισαν οι ευρωβουλευτές ανά χώρα, ανά θέμα και ανά ευρωομάδα. Το ΔΙΚΤΥΟ διοργάνωσε 2 εκδηλώσεις μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη με κεντρικούς ομιλητές τους ευρωβουλευτές Νίκο Ανδρουλάκη (PES) και Ελίζα Βοζεμπεργκ (EPP) αντίστοιχα και παράλληλα πραγματοποίησε σχετικές δημοσιεύσεις στον τύπο.

  

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu