Ομιλία της προέδρου του ΔΙΚΤΥΟΥ στο Ινστιτούτο ifo του Μονάχου

Ομιλία της προέδρου του ΔΙΚΤΥΟΥ στο Ινστιτούτο ifo του Μονάχου

Η πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη κυρία Αννα Διαμαντοπουλου , παρέθεσε ομιλία την Δευτέρα 30 Μαΐου στο Μόναχο  στην μηνιαία αποκαλούμενη “Münich Seminar” διοργάνωση διαλέξεων. Το “Münich Seminar” ειναι μια κοινή πρωτοβουλία  του Πανεπιστημίου του Μονάχου ,της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung και του Ινστιτούτου CES ifo, ενα απο τα μεγαλύτερα ινστιτούτα οικονομικής έρευνας της Γερμανίας (γνωστού στην Ελλάδα για τις ακραίες θέσεις που έχει διατυπώσει κατά καιρούς  ο πρώην πρόεδρος του κ. Hans Werner Sinn για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και την υποστήριξη του #grexit.)
 
Η κυρία Διαμαντοπούλου, αφού ανέφερε τις  ζημιές που θα προκαλούσε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, παρουσίασε με συγκεκριμένα στοιχεία, λάθη και παραλείψεις των προγραμμάτων διάσωσης τα οποία στόχευαν κυρίως στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και όχι των βαθύτερων και ουσιαστικών αιτίων που οδήγησαν στην οικονομική κρίση. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, τόσο οι δανειστές όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις επικεντρώθηκαν στην διαχείριση , των χρεών και ελλειμμάτων κι όχι στις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και την θεσμική εξυγίανση που έχει ανάγκη το ελληνικό κράτος.
 
Αναφέρθηκε ακόμα στις πολυεπίπεδες κρίσεις που περνά σήμερα η Ευρώπη, τόσο την οικονομική όσο και την γεωπολιτική, με το Προσφυγικό και τις διάφορες εστίες έντασης που λαμβάνουν το χαρακτήρα ανταγωνισμού και «Ανατολής και Δύσης».  Μίλησε για την ανάγκη υποστήριξης κοινών πολιτικών στην Ε.Ε. επαναφέροντας το θέμα της κοινής ταυτότητας αλλά και το δίλημμα «περισσότερη ή καθόλου Ευρώπη» κι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου διάλυσης του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος παρουσιάζοντας με στοιχεία την αύξηση των ποσοστών των εξτρεμιστικών  αντιευρωπαϊκών κομμάτων κυρίως της ακροδεξιάς σε αρκετά κράτη-μέλη της Ε.Ε.
 
Την πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ  προσφώνησε ο  νέος πρόεδρος του  CESifo και καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου κ. Clemens Fuest.

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu