ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη

Η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνει την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νεολαίας με θέμα την κοινωνική ένταξη των νέων.

Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νεολαίας θεωρείται κομβική όσον αφορά τη διαδικασία του διαρθρωμένου διαλόγου, ενώ αποτελεί ένα φόρουμ διαρκούς ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τις προτεραιότητες, την εφαρμογή, αλλά και τον αντίκτυπο της ευρωπαϊκής συνεργασίας σε θέματα νεολαίας.

Οι εργασίες της Διάσκεψης έρχονται ως επιστέγασμα των αποτελεσμάτων εθνικής διαβούλευσης, έτσι όπως πραγματοποιείται μεταξύ των 28 κρατών-μελών, αλλά και των εκθέσεων που έχουν υποβληθεί από διεθνείς ΜΚΟ Νέων.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Θεσσαλονίκη, ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων για το 2014, θα φιλοξένησε περίπου 250 συμμετέχοντες από Εθνικά Συμβούλια Νέων, Γενικούς Διευθυντές της Ε.Ε. για θέματα νεολαίας, εκπροσώπους από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών καθώς επίσης και εκπροσώπους από διεθνείς ΜΚΟ Νέων, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για την Παιδεία που υποστηρίζει το ΔΙΚΤΥΟ, ήταν παρούσα στο Youth Event της Προεδρίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρώτη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών που ξεκίνησε από Έλληνες μέσω ενημερωτικού υλικού που φιλοξενήθηκε στο stand της πόλης της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Διαβάστε εδώ τα Συμπεράσματα – Κοινές Συστάσεις (ΕΝ).

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu