Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος διοργανώνεται κάθε χρόνο από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά σχέδια ολοκλήρωσης .

Εφέτος επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα το σχέδιο “Invest in education”, δημιουργία μιας ομάδας νέων του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που αποτελεί και την πρώτη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών από ελληνικό φορέα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 στις 11:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Επίσης η Ερμέλα Γιάννα, μέλος της Ομάδας νέων του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμμετείχε στις 27 Μαΐου στην απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεότητας Καρλομάγνος, στο Άαχεν της Γερμανίας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το σχέδιο “Invest in education”, που αποτελεί και την πρώτη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών από ελληνικό φορέα.