Σανταντέρ: “Quo Vadis Europa?”

Σανταντέρ: “Quo Vadis Europa?”

Η πολλαπλή κρίση στην Ευρώπη, σε έναν ήδη διαφορετικό κόσμο

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε στο Σανταντέρ της Ισπανίας, όπου συμμετέχει στο διεθνές συνέδριο Quo Vadis Europa το οποίο διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σανταντέρ.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η Ε.Ε. στην σημερινή συγκυρία αλλαγών και ανακατατάξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως γιατί η Ευρώπη αντιμετωπίζει προβλήματα μείωσης πληθυσμού, μείωσης της οικονομικής της δυναμικής και βεβαίως παρουσιάζει υστέρηση στην Τεχνολογία και την Καινοτομία  σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. (επισυνάπτονται σχετικές εικόνες 1 & 2)

Το “European dream” το ευρωπαϊκό όνειρο του κοινωνικού κράτους και  της  Δημοκρατίας αλλά και η δυνατότητα διεθνούς δύναμης προϋποθέτει πάταξη του ανατέλλοντος εθνικισμού και βαθύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση. Δυο δύσκολες αλλά κορυφαίες προκλήσεις των ευρωπαϊκών λαών στον 21ο αιώνα.

Στο συνέδριο του Σανταντέρ η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπουργό εξωτερικών της Ισπανίας Ζόσεφ Μπορέλ, ο οποίος είναι ο διοργανωτής και συμμετείχε επίσης ως ομιλητής, ανάμεσα σε άλλους ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, στελέχη της Ε.Ε. και του ΟΗΕ από διάφορες χώρες του κόσμου. Επίσης η πρόεδρος του Δικτύου είχε συνεργασία με την Δήμαρχο της Σανταντέρ η οποία ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο των έξυπνων πόλεων.

 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

  Social Media

  Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

  ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

  Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
  Τηλ: (+30) 2109247814
  Email: info@todiktio.eu