Οι 3D εκτυπωτές στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Οι 3D εκτυπωτές στη μάχη κατά του κορωνοϊού

της Βασιλικής Μπέσιου
Συνεργάτιδας του ΔΙΚΤΥΟΥ

Συνηθίζω να λέω πάντα οτι η τεχνολογία δεν αναπτύσσεται και δεν εφαρμόζεται αποκομμένη από την κοινωνία αλλά εξελίσσεται με βάση τις ανάγκες και τα προβλήματα που αναζητούν λύση.

Τρανταχτό παράδειγμα η χθεσινή είδηση από τη γειτονική Ιταλία, όταν παρουσιάστηκε ανάγκη για ένα ειδικό εξάρτημα βαλβίδας αναπνευστήρων και καθώς η εταιρεία που τα προμηθεύει δεν είχε απόθεμα δόθηκε άμεσα λύση με 3D εκτύπωση.

?Μέσα σε 24 ώρες εκτυπώθηκαν 100 βαλβίδες οι οποίες αποδείχθηκε ότι λειτουργούν σωστά, καλύπτοντας τις ανάγκες την κρίσιμη αυτή ώρα.

?Ταυτόχρονα σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους διάθεσης αρχείων για τρισδιάστατη εκτύπωση αρχίζουν να βγαίνουν αρκετά 3D μοντέλα για εξαρτήματα σχετικά με την υποβοήθηση της αναπνοής (DIY μάσκες, εξαρτήματα αναπνευστήρων κλπ).

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα και αυτή τη στιγμή οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Από τις κρίσεις αναγκαζόμαστε να βρούμε νέους τρόπους να ανταπεξέλθουμε, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να «δώσουμε χώρο» λίγο πιο εύκολα στο νέο και καινοτόμο που σε μια ομαλή καθημερινότητα ίσως μπορεί να φαντάζει ουτοπικό ή υπερβολικό.

Θα μπορέσει η τεχνολογία να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και να μείνει το «κέρδος» της αξιοποίησής της ως προίκα για αυτά που έπονται;

Μακάρι. Καλά να είμαστε όλοι να το δούμε.
Μέχρι τότε #Menoumespiti

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu