Ο καθολικός εμβολιασμός ως προϋπόθεση για την λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας – Τι δέον γενέσθαι

Ο καθολικός εμβολιασμός ως προϋπόθεση για την λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας – Τι δέον γενέσθαι

Διαδικτυακή Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ

Εισαγωγική ομιλία Άννας Διαμαντοπούλου, Προέδρου του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Το 5ο κύμα πανδημίας καλπάζει. Ο ΠΟΥ προβλέπει μέχρι τον Φεβρουάριο 500.000 νεκρούς στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός μια χώρας σαν το Λουξεμβούργο, μιας πόλης σαν την Φλωρεντία και ενός νησιού σαν την Κρήτη, θα πεθάνει από κορονοιό. Για την χώρα μας οι προβλέψεις είναι εξίσου δραματικές:

Προβλέψεις γιατρών για 4.000 νεκρούς μέχρι τα Χριστούγεννα και 10.000 κρούσματα την ημέρα, φαντάζουν ως ένας εφιάλτης που έρχεται.

 

Η ευθύνη και η δύναμη της πολιτικής παίρνει νέες διαστάσεις. Δεν είναι πια ζήτημα δημοκρατίας, ανάπτυξης, κοινωνικής ειρήνης και ισότητας, είναι κάτι πάνω απ΄όλα αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα.

Είναι θέμα ΖΩΗΣ ή ΘΑΝΑΤΟΥ.

 

Είναι σαφές ότι όλοι ανάλογα με την ευθύνη του καθένα και της καθεμιάς, οφείλουμε να δράσουμε. Σ΄αυτό το πλαίσιο είναι και η σημερινή συζήτηση.

 

Το ΔΙΚΤΥΟ www.todiktio.eu έχει αναρτήσει μία σύντομη έκθεση για τα μέτρα για τον εμβολιασμό σε 17 χώρες και με δεδομένες σημαντικές έρευνες διεθνείς και εθνικές οργανώνει με τις κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας στον χώρο της Νομικής, της Ιατρικής και της Οικονομίας ώστε να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις.

 

Την αρχή της πανδημίας φαινόταν ως μια επιλογή η «ανοσία της αγέλης». Αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει σήμερα εφόσον οι νοσούντες με κορονοιό διατηρούν αντισώματα μόνο για έξι μήνες. Η λύση λοιπόν είναι ο εμβολιασμός όσο γίνεται μεγαλύτερου αριθμού πολιτών σε επαναλαμβανόμενες δόσεις εξαμήνου, μέχρι ο ιός να αδυνατήσει και να γίνει ακίνδυνος.

Ποια είναι καταρχάς η πραγματικότητα στην χώρα μας;…

 

Γιατί υπάρχει μεγάλη άρνηση για τον εμβολιασμό; Είναι ουσιαστικό να απαντήσουμε γιατί έτσι θα είναι αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση του προβλήματος:

 

231C0F90-EBA7-4A7B-B257-74FB186E08C5

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu