Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς

Το ΔΙΚΤΥΟ πραγματοποίησε ένα ακόμα working breakfast, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Στη συζήτηση έγινε μία αναδρομή των 2 ετών από την ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής από τον κ. Γιούνκερ και υπογραμμίστηκε ότι ποτέ έως τώρα στα 70 χρόνια λειτουργίας της Ενωσης, δεν έχει υπάρξει άλλοτε τόσο πυκνός και συμπυκνωμένος πολιτικός χρόνος με γεγονότα μείζονος σημασίας. 

Ένα σημείο που υπογραμμίστηκε ήταν η ανάγκη “οι Βρυξέλλες” να καταφέρουν να αποκεντρώσουν τόσο την προσέγγιση αντιμετώπισης των προβλημάτων, όσο και να αποδείξουν βήμα-βήμα και μέρα-μέρα ότι εργάζονται για τον ευρωπαίο πολίτη. 

Τονίστηκε επίσης, ότι πρέπει η Επιτροπή να δώσει έμφαση στη θετική ατζέντα με αφορμή τα 70 χρόνια από την αφετηρία την Ενωμένης Ευρώπης. Η Ενωση τους επόμενους μήνες θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της είτε μέσα από αισιόδοξα σενάρια (φεντεραλισμός, συνολική εμπροσθοβαρής ενοποίηση) είτε μέσα από λιγότερο φιλόδοξα σενάρια όπως αυτό των διαφορετικών ταχυτήτων.

Όσον αφορά της χώρα μας, τονίστηκε η τεράστια σημασία που έχει για την Ελλάδα, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η αταλάντευτη υλοποίηση του προγράμματος σε συνεννόηση με τους θεσμούς. 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu