Αφιέρωμα του ΔΙΚΤΥΟΥ  για ESG και ΑΙ – Ακρωνύμια – κλειδιά για το παρόν και το μέλλον μας

Αφιέρωμα του ΔΙΚΤΥΟΥ για ESG και ΑΙ – Ακρωνύμια – κλειδιά για το παρόν και το μέλλον μας

Άγνωστες λέξεις και ακρωνύμια υπάρχουν συνεχώς στον δημόσιο διάλογο.

Η πολυπλοκότητα των πολιτικών και η παγκοσμιοποίηση έχουν δημιουργήσει ένα νέο λεξιλόγιο, λέξεις του οποίου είναι άγνωστες στους πολίτες, αλλά πολλές φορές και στους ειδικούς!

ESG: Ένα ακρωνύμιο που θα ακούμε όλο και πιο συχνά και που αφορά τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές.

Τι είναι τα ESG; Είναι κριτήρια για την μέτρηση, την σύγκριση και την αξιολόγηση των επιπτώσεων της λειτουργίας των επιχειρήσεων στο περιβάλλον (Environment) στην κοινωνία,Social και στην επιχειρηματική διακυβέρνηση (Governance).

Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια αλλά και το ελληνικό λαμβάνουν υπόψη τους όχι απλά την κερδοφορία, αλλά το αποτύπωμα κάθε επιχείρησης στους παραπάνω τομείς που αφορούν πλέον την ποιότητα ζωής και την περιβαλλοντική και κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι επιχειρήσεις που δεν θα προετοιμαστούν στις επιταγές των καιρών θα έχουν πολύ γρήγορα σημαντικά προβλήματα προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων, έγκρισης δανειοδοτήσεων και προώθησης των προϊόντων τους στις εσωτερικές και εξωτερικές αγορές.

Σ΄ αυτήν την νέα εποχή της κλιματικής αλλαγής και της τεχνητής νοημοσύνης ο ρόλος των επιχειρήσεων παίρνει νέα χαρακτηριστικά ώστε να συμμετέχουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Στόχος αυτού του αφιερώματος του Δικτύου είναι να ενημερώσει και να προβληματίσει για θέματα που αφορούν τα κριτήρια ESG όχι απλά τις επιχειρήσεις αλλά όλους όσους ενδιαφέρονται για το νέο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο και βέβαια για τον ρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορούν να παίξουν στην υλοποίηση πολιτικών για το περιβάλλον , την κοινωνική ευθύνη και την διακυβέρνηση.

Η Πρόεδρος

Αννα Διαμαντοπούλου

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu