5ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας- Σουηδίας

5ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας- Σουηδίας

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου συμμετείχε ως ομιλήτρια στο 5ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας όπου κορυφαίοι επιστήμονες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και του πολιτικού κόσμου σε Ελλάδα και τη Σουηδία με ειδίκευση σε θέματα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, συζήτησαν μεταξύ τους και με το κοινό, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πλεονεκτήματα και τα προβλήματα της ψηφιοποίησης καθώς και να οριοθετήσουν τη θέση της Ελλάδας στο χάρτη της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ αναφέρθηκε στο μέλλον της εργασίας στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου δημιουργούνται δύο μεγάλα ζητήματα στον χώρο της εργασίας: Το πρώτο είναι η καταστροφή θέσεων εργασίας εξαιτίας της γρήγορης αυτοματοποίησης και η δημιουργία νέων μορφών εργασίας.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το πώς θα εξελιχθεί το θέμα της εργασίας».

«Η αλλαγή είναι εδώ και οι χώρες που θα μπουν στην πρωτοπορεία είναι αυτές που προσφέρουν προστασία και ευκαιρία. Το αντίθετο θα συμβεί σε αυτές που κοιτούν προς τα πίσω. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν», υπογράμμισε.

Η πρόεδρος του Δικτύου εκτίμησε ότι η Ελλάδα ξεκινά από «πολύ χαμηλή αφετηρία», ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη «να πιστέψουμε ότι η χώρα μας μπορεί να κάνει άλμα και να αλλάξει τα δεδομένα».

«Οι αλλαγές είναι μεγάλες και παράλληλες. Μπορεί μια χώρα σαν την Ελλάδα να κάνει αυτό άλμα; Εκτιμώ ότι μπορούμε. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο και εθνικός στόχος» τόνισε, εκτιμώντας ότι με ισχυρή πολιτική βούληση μπορούμε να θέσουμε χρονικό ορίζοντα 5 ετών για να το κάνουμε.

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu