Το ΔΙΚΤΥΟ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών IV

Το ΔΙΚΤΥΟ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών IV

Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη συμμετέχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών IV, ως προγραμματικός συνεργάτης. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει δύο στρογγυλά τραπέζια συζήτησης.

Σε μια προσπάθεια να ανοίξει δυναμικά το ζήτημα των σχέσεων της Ε.Ε. και της Ελλάδας με την Αφρική, διοργανώνει την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 13.30 (Αίθουσα “Άρτεμις”) συζήτηση με κεντρικό προσκεκλημένο τον πρώην Πρόεδρο της Νιγηρίας (πολυπληθέστερης και πια οικονομικά μεγαλύτερης χώρας στην Αφρική) και της Αφρικανικής ΈνωσηςOlusegun Obasanjo, τον ιστορικότερο Αφρικανό ηγέτη μετά τον Νέλσον Μαντέλα. Στο πάνελ, που θα συντονίσει η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου θα συμμετάσχει επίσης ο Γκρεγκ Μίλλς, επικεφαλής του Ιδρύματος Branthrust, μεγαλύτερου think tank στην Αφρική και σύμβουλο σε θέματα οικονομικής και θεσμικής ανάπτυξης πάνω από 10 αφρικανικών κυβερνήσεων και θα παρέμβει ο Πρέσβης της Αλγερίας στην Ελλάδα, Dr. Noureddine Bardad-Daidj. (διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την συζήτηση εδώ)

Το δεύτερο στρογγυλό τραπέζι συζήτησης αφορά “το μέλλον της φιλελεύθερης δημοκρατίας”. Για πρώτη φορά στην χώρα μας η συζήτηση θα εστιάσει στις πολιτικές και πολιτειακές εξελίξεις και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2019, 17:00 σε μια εκ βαθέων συζήτηση την οποία θα συντονίσει η διευθύντρια του ΔΙΚΤΟΥ Δρ. Μαρίλη Μέξη  με συμμετέχοντες ομιλητές τους: κ. Sandro Gozi, πρώην υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, κ. Αριστείδη Χατζή, Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ και κ. Steven Erlanger, διπλωματικό ανταποκριτή της εφημερίδας New York Times. (διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την συζήτηση εδώ)

 

Εκτός από τα δύο θεματικά τραπέζια, η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου και η διευθύντρια Δρ. Μαρίλη Μέξη, παρεμβαίνουν και συντονίζουν συζητήσεις στο πλαίσιο του Φόρουμ. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ 

 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu