Aslı Aydıntaşbaş

Aslı Aydıntaşbaş

Το πρώτο «πρόγευμα εργασίας» του ΔΙΚΤΥΟΥ για το 2019, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το think tank ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας European Council on Foreign Relations (ECFR). Προσκεκλημένη των δύο ιδρυμάτων και κεντρική ομιλήτρια ήταν η Τουρκάλα δημοσιογράφος και σύμβουλος πολιτικής του ECFR κυρία Aslı Aydıntaşbaş. Στην εισήγησή της επικεντρώθηκε σε ζητήματα γεωπολιτικής στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, καθώς και τον νέο ρόλο της Τουρκίας στο διαμορφούμενο και ασταθές διεθνές περιβάλλον. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάλυση και την προοπτική των διμερών σχέσεων της γείτονος, τόσο με την Ελλάδα και την ΕΕ όσο και με τις παραδοσιακές υπερδυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία αλλά και με τις αναδυόμενες της ανατολής, όπως η Κίνα και ευρύτερα με τον ισλαμικό κόσμο.

Στην δική της παρέμβαση η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε πόσο σημαντικός είναι για την ανάπτυξη των ευρώ-τουρκικών σχέσεων, ο συνεχής διάλογος και η αμοιβαία κατανόηση των εσωτερικών συνθηκών και των αλλαγών στο διεθνές περιβάλλον. Υπογράμμισε δε την ανάγκη επανεξέτασης και ορισμού της νέας σχέσης με την Τουρκία, γιατί όπως φαίνεται το σχέδιο ένταξής της ως πλήρες μέλος είναι νεκρό. Την εκδήλωση άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους, ο αντιπρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Γιάννος Λιβανός και η υποδιευθύντρια του ECFR Vessela Tcherneva.

Στην συνάντηση και την συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν μέλη του κοινοβουλίου, πρέσβεις και άλλοι διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί και διεθνολόγοι, εκπρόσωποι think tanks και ιδρυμάτων εξωτερικής πολιτικής καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι μμε και δημοσιογράφοι με ειδίκευση στα διεθνή ζητήματα. 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu