“Σχολείο Δημοκρατίας” – Reggio Emilia

“Σχολείο Δημοκρατίας” – Reggio Emilia

Η Α. Διαμαντοπούλου ομιλήτρια στην Ιταλία για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση.

Το «Σχολείο Δημοκρατίας» είναι ένα διήμερο συζητήσεων μεταξύ διαφορετικών γενεών που οργανώνει για 4η χρόνια το Προεδρείο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Ρετζιο Εμιλια στην Βόρεια Ιταλία. Η φετινή συνάντηση γίνεται 6 με 8 Ιουνίου και το θέμα είναι: «Μια συνεχής επανάσταση ( αλλαγή) για τους πολλούς όχι γι τους λίγους».

Μια από τις τρεις βασικές ενότητες είναι η επανάσταση που απαιτείται στην Παιδεία ώστε να αντιμετωπισθούν οι ανισότητες και να προετοιμαστούν οι χώρες για τις αλλαγές που ήδη συντελούνται.

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντόπουλου συμμετέχει ως βασική ομιλήτρια αφενός ως πρώην Επίτροπος και Υπουργός Παιδείας κι αφετέρου λόγω της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας του ΔΙΚΤΥΟΥ «Invest in Education». Μια πρωτοβουλία συλλογής υπογράφων σύμφωνα μα την Συνθήκη που αποσκοπούσε στην εξαίρεση τμήματος δαπανών της Παιδείας από το δημοσιονομικό έλλειμμα των κρατών, με σκοπό να απελευθερωθούν δημόσιοι πόροι για την εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu