Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ για την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ για την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Στον κατάμεστο και φιλόξενο χώρο του PUBLIC CAFÉ στην πλατεία Συντάγματος, το ΔΙΚΤΥΟ πραγματοποίησε την Πέμπτη το απόγευμα ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές που προκύπτουν από την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης σε μια σειρά από ανθρώπινες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, με αφορμή την παρουσίαση του 2ου βιβλίου του ΔΙΚΤΥΟΥ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση,  αναλύθηκε από τους ομιλητές πως θα επηρεαστούν συγκεκριμένοι τομείς όπως η εκπαίδευση, η επιχειρηματικότητα, η τέχνη και ο πολιτισμός καθώς και οι νέες νομικές και ηθικές προκλήσεις που αναδεικνύονται από την επικράτηση της ψηφιακής τεχνολογίας και της ρομποτικής.

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο Χρήστος Καρράς από τον χώρο του πολιτισμού, ο Χάρης Καρώνης από τον τομέα της επιχειρηματικότητας και ο συγγραφέας της μελέτης Γιάννης Μαστρογεωργίου από την πλευρά των δεξαμενών σκέψης (Think Tanks) ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην νέα εποχή.

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου στην εισαγωγική τοποθέτησή της, τόνισε την ανάγκη αναγωγής σε εθνικό στόχο, την κατεύθυνση της Ελλάδας στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων διεθνώς.

Η συζήτηση και ο ζωντανός διάλογος που ακολούθησε, εκτός από τους εκατοντάδες παριστάμενους, προσέλκυσε το ενδιαφέρον 17.670 διαφορετικών χρηστών, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ FB ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ PUBLIC (VIDEO)

[Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης – Eurokinissi] 

 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu