Δράση: Young Digital Leaders 2018

Δράση: Young Digital Leaders 2018

Κατάθεσε υποψηφιότητα ή πρότεινε τον Young Digital Leader στην Ελλάδα για το 2018

Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη διοργανώνει για πρώτη χρονιά τον θεσμό «Young Leaders» αφιερωμένο για το 2018 στους «Digital Leaders».

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη, η περαιτέρω εθνική και διεθνής δικτύωση και επιβράβευση, προσωπικοτήτων αλλά και διακεκριμένων δράσεων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα από άτομα κάτω των 40 ετών. Νέοι που βρίσκονται, εργάζονται, δημιουργούν και διαπρέπουν στην Ελλάδα, από τον χώρο των επιχειρήσεων, της έρευνας, των κοινωνικών δράσεων και της πολιτικής, των ΜΜΕ κλπ, θα επιλέγονται κάθε χρόνο με βάση μια συγκεκριμένη θεματική και κριτήρια καινοτομίας, διάκρισης και κυριαρχίας στον χώρο τους.

Για το 2018, χρονιά κατά την οποία το ΔΙΚΤΥΟ έχει επικεντρώσει τις δράσεις του στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η θεματική των Digital Leaders προσδοκά να αναδείξει τις 10 σημαντικότερες προσωπικότητες κάτω των 40 ετών στην χώρα, που ξεχωρίζουν μέσα από τα επιτεύγματα τους και ηγούνται των εξελίξεων της ψηφιακής εποχής. Ψηφιακή καινοτομία στην επιχειρηματικότητα, ψηφιακές εφαρμογές, ψηφιακό μάνατζμεντ, έρευνες και μελέτες που προωθούν τις ψηφιακές εξελίξεις, παραγωγή και εξαγωγή ψηφιακής γνώσης κ.α. αποτελούν το πεδίο των δράσεων αναζήτησης των υποψηφίων «Young Digital Leaders».

Βασισμένο σε διεθνή παραδείγματα και επιτυχημένες πρακτικές διοργανώσεων Young Leadership το σχέδιο του ΔΙΚΤΥΟΥ περιλαμβάνει:

• Την συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης και επιλογής των Young Leaders, από εξειδικευμένες και διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο των ψηφιακών δράσεων στην Ελλάδα.
• Την αναζήτηση προτάσεων Young Leaders, μέσα από την λίστα των προσωπικοτήτων που παρακολουθούν, συμμετέχουν ή συνεργάζονται με οποιοδήποτε τρόπο με το ΔΙΚΤΥΟ (επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών, στελέχη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, πολιτικών κλπ) από όλη την ελληνική επικράτεια.
• Την διοργάνωση εκδηλώσεων συνεύρεσης, συζήτησης, δικτύωσης και προβολής του έργου των επιλεγομένων Young Leaders.
• Την διοργάνωση συναντήσεων (πχ working breakfast) με κορυφαίες προσωπικότητες του κλάδου τους, διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας
• Την διοργάνωση αποστολής σε προορισμό του εξωτερικού, με ξεχωριστές επιδόσεις και παραδείγματα στην ψηφιακή ανάπτυξη.
• Την δικτύωση και διασύνδεση των επιλεγομένων με Think Tank, ομάδες εργασίας, εγνωσμένες διοργανώσεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, προκειμένου να τους ενισχύσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων και των επιδόσεων τους.

Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από μέλη της «Επιτροπής Σοφών» που έχει συστήσει το ΔΙΚΤΥΟ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και συγκεκριμένα από τους:
Γιώργο Δουκίδη – Καθηγητή Οικ. Παν. Αθηνών – Διευθυντή Εργαστηρίου Επιχειρείν και Ηλεκτ. Εμπορίου
Σέργιο Θεοδωρίδη – Καθηγητή Πληροφορικής Παν. Αθηνών
Σωκράτη Κάτσικα – Πρύτανη Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου – Καθηγητή Ψηφιακών Συστημάτων Παν. Πειραιώς
Μιχάλη Μπλέτσα – Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT
Ιωάννη Νικολάου – Αν. Καθηγητή Οργανωσιακής Συμπεριφοράς Οικ. Παν. Αθηνών
Παντελή Τζωρτζάκη – Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Ομίλου Quest

Αν πιστεύεις ότι πληροίς τις προϋποθέσεις ή γνωρίζεις κάποιον με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, κάνε την πρόταση σου προς την ειδική επιτροπή αξιολόγησης του ΔΙΚΤΥΟΥ συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα και αποστέλλοντας την στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@todiktio.eu μέχρι τις 30 Απριλίου 2018

ΦΟΡΜΑ 1 (Κατάθεση υποψηφιότητας)

ΦΟΡΜΑ 2 (Πρόταση υποψηφιότητας)

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu