EU Plastic Strategy – Συμμετοχή του ΔΙΚΤΥΟΥ

EU Plastic Strategy – Συμμετοχή του ΔΙΚΤΥΟΥ

To ΔΙΚΤΥΟ συμμετέχει στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Ε.Ε. για την χρήση των πλαστικών: “EU Plastic Strategy”

Η πρώτη πανευρωπαϊκή στρατηγική για τα πλαστικά υλικά, για την προστασία του πλανήτη και των πολιτών μας και για την ενίσχυση των βιομηχανιών μας.
Με τη στρατηγική αυτή θα προστατευτεί το περιβάλλον από τη ρύπανση από πλαστικά υλικά και παράλληλα θα ενισχυθεί η ανάπτυξη και η καινοτομία, ώστε αυτή η πρόκληση να μετατραπεί σε θετική ατζέντα για το μέλλον της Ευρώπης. Η ριζική αλλαγή στον τρόπο σχεδίασης, παραγωγής, χρήσης και ανακύκλωσης των προϊόντων στην ΕΕ έχει ισχυρή επιχειρηματική βάση: αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στη μετάβαση αυτή, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες επενδυτικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, το 2030 θα διατίθενται πλέον μόνο ανακυκλώσιμες πλαστικές συσκευασίες στην αγορά της ΕΕ, η κατανάλωση πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης θα μειωθεί και η σκόπιμη χρήση μικροπλαστικών θα περιοριστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://plastics-strategy.prezly.com/in-greek-plastic-waste-a-european-strategy-to-protect-the-planet-defend-our-citizens-and-empower-our-industries 

 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu