Δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ: “Faces on Divides”

Δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ: “Faces on Divides”

Το Ινστιτούτο Jacques Delors σε συνεργασία με το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη υλοποιεί το έργο “Faces on Divides” με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποίησε την πρώτη εκδήλωση Eurolab #1 σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Επίκουρο Καθηγητή κ Σπύρο Μπλαβούκο στις 9 Απριλίου του 2017, με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Τάκη Αναστόπουλο, Αντιπρόεδρο του Δικτύου, Επίτιμο Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ –Ελιά, S&D Group. Η επιστημονική συνεργάτης του ΔΙΚΤΥΟΥ Ανθή Σουλιτσιώτη παρουσίασε την Ανάλυση για την ψήφο των Ευρωβουλευτών σε 20 σημαντικές αποφάσεις. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 60 φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τους οποίους καλωσόρισε ο διευθυντής του ΔΙΚΤΥΟΥ Γιάννης Μαστρογεωργίου. Ως εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Jacques Delors συμμετείχε ο επιστημονικός συνεργάτης του ιδρύματος Hamza Abas.

H Ατζέντα της εκδήλωσης

Η Ανάλυση με infographics  

Το Project

Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη υλοποιεί το έργο “Faces on Divides” με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Jacques Delors. 

Το έργο έχει ως συντονιστή το Ινστιτούτο Jacques Delors και συνεργάζεται με τα εξής think tanks:

1. Στην Τσέχικη Δημοκρατία με το Europeum, όπου η συμμετοχή στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν 18,2%.

2. Στην Γαλλία το European Movement, όπου οι πολιτικές εκστρατείες των υποψηφίων στις επικείμενες προεδρικές εκλογές μιλούν για τα ευρωπαϊκά θέματα και όπου, παρά την παρουσία της έδρας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έδαφός τους, πολλοί Γάλλοι δεν γνωρίζουν το έργο των ευρωβουλευτών.

3. Και στην Ελλάδα με το Δίκτυο, όπου η κρίση έπληξε σφοδρά τους πολίτες και η εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Το έργο μεταξύ άλλων περιγράφει τη διοργάνωση διαλόγων τοπικής εμβέλειας μεταξύ πολιτών και ευρωβουλευτών με θέμα τον τρόπο που ψήφισαν οι ευρωβουλευτές ανά χώρα, ανά θέμα και ανά ευρωομάδα. Τα στοιχεία που δείχνουν όλα τα παραπάνω θα μετατραπούν σε infographics με μια σύντομη ανάλυση που θα μπορεί να διαδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και να παρουσιαστούν τόσο στις εκδηλώσεις όσο και στα online events, με σκοπό να οι πολίτες να είναι ενήμεροι για το τι συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο. Επιλέξαμε τις ψήφους των ευρωβουλευτών αναφορικά με 20 θέματα, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο των δημοσίων συζητήσεων στην Ευρώπη, όπως ΤΤΙΡ / TAFTA, ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, σχέσεις με το Ιράν, προσφυγική κρίση,  εγγυήσεις για τους νέους, κα. 

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουμε 2 εκδηλώσεις μία στη Αθήνα και μια στην Θεσσαλονίκη. Την πρώτη εκδήλωση την υλοποιήσαμε σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Επίκουρο Καθηγητή κ Σπύρο Μπλαβούκο στις 9 Απριλίου του 2017. Τη δεύτερη θα την πραγματοποιήσουμε σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Σπύρο Λίτσα στα τέλη Μαΐου. Μια ενημερωτική εκστρατεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί σχετικά με τα αποτελέσματα των αναλύσεων των ψήφων των ευρωβουλευτών. 

 

 

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu