Ανάλυση του Δικτύου για το Δημογραφικό

Ανάλυση του Δικτύου για το Δημογραφικό

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους της βιωσιμότητας ενός ασφαλιστικού συστήματος είναι η δημογραφική εξέλιξη. Τόσο η χώρα μας όσο και η Ευρώπη γηράσκουν ραγδαία. Το κοινωνικό κράτος θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις τα επόμενα χρόνια και από τον δημογραφικό παράγοντα. 

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το ΔΙΚΤΥΟ παρουσιάζει τη δυσμενή τάση του δημογραφικού σε Ευρώπη και Ελλάδα, σταχυολογώντας στοιχεία από σημαντικές μελέτες και άρθρα που έχουν δημοσιευθεί. 

Εκείνο που πρέπει να απασχολήσει, όμως, την Κυβέρνηση, τα κόμματα και τους φορείς, είναι η κατάθεση απτών προτάσεων για την ανάσχεση της πορείας μείωσης του πληθυσμού, μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Η ενσωμάτωση των μεταναστών συνιστά μία από τις προτάσεις, αλλά θα αντιμετωπίσει αντιδράσεις στην υλοποίηση της, καθώς ο ιός της ξενοφοβίας εξαπλώνεται, δυστυχώς, σε αρκετές χώρες ως αποτέλεσμα της αδυναμίας αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών από την ΕΕ. 

Το ΔΙΚΤΥΟ το επόμενο διάστημα θα διοργανώσει μία σειρά από δράσεις με στόχο την εκπόνηση ενός πλαισίου προτάσεων για την αντιμετώπιση ενός μείζονος θέματος που αφορά την προοπτική του Έθνους.


Διαβάστε την Ανάλυση του Διευθυντή του ΔΙΚΤΥΟΥ Γιάννη Μαστρογεωργίου για το μείζον θέμα του Δημογραφικού:

 

{pdf=http://todiktio.eu/images/pdf/Meleti_DIKTIO_Dimografiko.pdf|100%|800|google}

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu