Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

Η Κυβέρνηση ζήτησε τον Ιανουάριο του 2015, την ψήφο του Ελληνικού Λαού και την έλαβε για να διαπραγματευθεί μία επωφελή λύση στο ελληνικό πρόβλημα και μία νέα πορεία εξόδου από την κρίση για τον ελληνικό λαό.

5 μήνες μετά, οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν και η Κυβέρνηση προκάλεσε ρήξη και άρνηση συμφωνίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η κυβέρνηση απέδρασε από τις ευθύνες της διακυβέρνησης και μετέφερε στις πλάτες των πολιτών την αποτυχία της μέσω ενός δημοψηφίσματος το οποίο πρέπει να διεξαχθεί σε 7 ημέρες.

Ο ελληνικός Λαός καλείται να αποφασίσει επί ενός τεχνικού κειμένου – που έχει εν τω μεταξύ αλλάξει – και η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι ούτε ο απαραίτητος χρόνος υπάρχει για έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο ούτε η κοινωνική ηρεμία που απαιτείται για τόσο μείζονες αποφάσεις. Τόσο ο Σύριζα όσο και οι ΑΝΕΛ, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν πυροδοτήσει εδώ και χρόνια ένα κλίμα έντονου κοινωνικού και πολιτικού διχασμού που το συνέχισαν ως συγκυβέρνηση.

Το δημοψήφισμα – όπως το προκάλεσε η Κυβέρνηση, μέσα στο στενό χρονικό πλαίσιο και μέσα στο εύφλεκτο κοινωνικό περιβάλλον και με την οικονομία σε εξαθλίωση – κινδυνεύει να επιφέρει έναν νέο επικίνδυνο διχασμό στην Ελλάδα.

Μπροστά σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που περνάμε, ως ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τασσόμαστε αναφανδόν υπέρ της αταλάντευτης και ακλόνητης θέσης της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ. Η χώρα έχει ελπίδα θεσμικής και οικονομικής ανασυγκρότησης εντός της ΕΕ. Το μέλλον της νέας γενιάς έχει προοπτική μόνο μέσα στην ΕΕ. Οι χιλιάδες νέοι που έχουν φύγει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Δεν αναζητούν το δρόμο τους αλλού.

Η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες 27 χώρες έχουν την ανάγκη της ασπίδας ασφαλείας της ΕΕ γι΄αυτό αρνούμαστε την προοπτική της απομόνωσής μας στα Δυτικά Βαλκάνια ή σε ανιστόρητες συμμαχίες με χώρες που μόνο δικά τους στρατηγικά σχέδια εξυπηρετούν μέσω της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένα στατικό μόρφωμα, αλλά έχει την δυνατότητα της συνεχούς εξέλιξης. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις να αγωνιστούν. Η μάχη για κοινωνικό κράτος, ασφάλεια, ανάπτυξη, επενδύσεις και απασχόληση με ένα καλύτερο επίπεδο ζωής Ευρωπαίων γίνεται μέσα στην ΕΕ και όχι έξω! Ο άοκνος αγώνας για τις αναγκαίες και αυτονόητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι μονόδρομος.

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη σφαίρα του κράτους δικαίου, της διασφάλισης των πολιτικών, ατομικών, κοινωνικών, ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι προτιμότερο ένα δύσκολο μέλλον με προοπτική μέσα στην Ευρώπη παρά ένα αβέβαιο μέλλον με κατεστραμμένο παρόν ως μόνη εγγύηση.

Ναι στην Ευρώπη
Ναι στην προοπτική
όχι στην αβεβαιότητα
όχι στον διχασμό

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu