Ο KURT BECK ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ο KURT BECK ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Επίσκεψη του Προέδρου του γερμανικού Ιδρύματος Friedrich – Ebert, Kurt Beck στο ΔΙΚΤΥΟ

Tα γραφεία του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, ο πρώην Πρόεδρος του SPD και Πρόεδρος του γερμανικού Ιδρύματος Friedrich – Ebert, Kurt Beck, επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών του Ιδρύματος και συναντήθηκε επί μακρόν με την Πρόεδρο, Άννα Διαμαντοπούλου και στελέχη του Δικτύου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις, το πολιτικό σύστημα, την ΕΕ και τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, αλλά και στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, που επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα, ενώ υπογράμμισε τη δυσκολία συνεννόησης ΕΕ και Ελληνικής Κυβέρνησης ως προς το περιεχόμενο των αλλαγών σε τομείς, όπως η Δημόσια Διοίκηση, η Δικαιοσύνη και η Οικονομία. Διατύπωσε, επίσης, το φόβο, ότι η άνοδος του δείκτης της ανεργίας θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα τους επόμενους μήνες.

Ως προς το πολιτικό σύστημα, η Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ επανέλαβε στην αντιπροσωπεία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, την πάγια θέση της ότι χρειάζεται ένα “Συνέδριο Bad Godesberg” (το συνέδριο έγινε το 1959 και θεωρείται το αντίστοιχο του Συνεδρίου του Επινέ για την εξέλιξη της Σοσιαλδημοκρατίας) στην Ελλάδα, όπου ένας νέος φορέας θα συνενώσει πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα θέσεων και αρχών τις σκόρπιες δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας που τώρα διαχέονται σε διάφορα κόμματα που από μόνα τους είναι αδύναμα.

Τέλος, συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα στο πλαίσιο των κοινών δράσεων και των κοινών πρωτοβουλιών σε ζητήματα, όπως το χτίσιμο των πολιτικών συναινέσεων και το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μεινετε Ενημερωμενοι

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις του Δικτύου.

Social Media

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας κανάλια και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Διεύθυνση: Αθανάσιου Διάκου 20, 11743, Αθήνα, Αττική
Τηλ: (+30) 2109247814
Email: info@todiktio.eu